2022-01-27 09:31Pressmeddelande

Edvin Törnblom besöker Atrias korvtillverkning i Sköllersta

Edvin Törnblom och Julia Lyskova i "Halloj Kylskåpet"Edvin Törnblom och Julia Lyskova i "Halloj Kylskåpet"

Är korv världens äldsta snacks? Och har storleken betydelse när det gäller korvens smak? De frågorna och många fler får den populäre influencern Edvin Törnblom svar på när han besöker Atrias fabrik i Sköllersta i ”Halloj Kylskåpet”.

I fabriken i Sköllersta utanför Örebro producera Atria korv och hamburgare under varumärkena Lithells, Sibylla och Lönneberga. Här har Atria tillverkat korv i 65 år på recept som bygger på både långa traditioner och ny innovation. Idag arbetar cirka 240 medarbetare i Sköllersta och årligen tillverkar Atria drygt 29 000 ton i Sköllersta.

 

Om Halloj Kylskåpet

”Halloj kylskåpet” är webbserien där Edvin Törnblom går till botten med allt som har med våra livsmedel att göra. Varför heter det Tellicherry-peppar? Smakar prinskorv likadant som vanlig korv? Vad säger ditt kylskåp om dig som person? Är det riktig ost och riktiga räkor i räkost?

Allt det här och mycket mer ska Edvin Törnblom ta reda på genom besök hos sina vänner och bekanta. Till sin hjälp har han experter från branschorganisationen Li och svenska matföretag.

Halloj Kylskåpet Youtube


Om Atria Sweden

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Pastejköket. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Vi levererar trygg mat som producerats på ett ansvarsfullt sätt och som ger välmående och inspiration till våra kunder och konsumenter. Atria Sweden har ca 810 medarbetare, sju produktionsanläggningar och en omsättning på ca 3 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 4 450 anställda och en omsättning på ca 15 Mrd SEK. 

Kontaktpersoner

Malin Westling
Corporate Communications Manager
Malin Westling