2020-10-13 07:34Pressmeddelande

Pastejköket firar 50-årsjubileum

Pastejköket, som är en del av Atria Sweden, fyller 50 år. Detta firas nu med kampanjen 50 år av pastejlycka och ett jubileumslock till Originalet 200 g.Pastejköket, som är en del av Atria Sweden, fyller 50 år. Detta firas nu med kampanjen 50 år av pastejlycka och ett jubileumslock till Originalet 200 g.

Pastejköket, som är en del av Atria Sweden, fyller 50 år. Detta firas nu med kampanjen 50 år av pastejlycka och med ett jubileumslock till originalpastejen.

Pastejköket har en innehållsrik historia som sträcker sig mer än 50 år bakåt i tiden. Historien började 1970 i Tranås när Sjöqvists Livsmedel AB ombildades till Pastejköket AB. Under samma år lanserades Sveriges första bredbara pastej i plastask, signerad Pastejköket. En revolutionerande nyhet när den kom 1970 och än idag, 50 år senare, är den lika älskad. Detta firas med kampanjen 50 år av pastejlycka.

– Nu vill vi uppmärksamma att vår pastej från Tranås fyller 50 år, säger Madeleine Persson, Category Manager på Atria. Sedan 1970 har vi erbjudit ett gott urval av det godaste inom pastej till alla smörgåsälskare. Under åren har svenska folket kunnat välja bland flera olika varianter och smaker för att hitta just sin speciella favorit. Pastejen har spridit glädje på de svenska frukostborden i över 50 år, och fortsätter att vara Sveriges mest omtyckta pastej.

I samband med 50-årsjubileet har Atria tagit fram ett jubileumslock. Med jubileumslocket vill Atria hylla asken som varit en symbol för den bredbara pastejen sedan starten. Jubileumslocket pryder folkets favoritpastej Original 200g.

Asken med jubileumslock rullar ut i butik under oktober och kommer finnas fram till årsskiftet.

Pastejköket firar 50 år av pastejlycka

Pastejköket firar 50 år av pastejlycka

 


Om Atria Sweden

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lithells, Sibylla, Lönneberga och Ridderheims. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Vi levererar trygg mat som producerats på ett ansvarsfullt sätt och som ger välmående och inspiration till våra kunder och konsumenter. Atria Sweden har ca 800 medarbetare, sju produktionsanläggningar och en omsättning på ca 3 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 4 500 anställda och en omsättning på ca 12,5 Mrd SEK. 

Kontaktpersoner

Malin Westling
Corporate Communications Manager
Malin Westling

Relaterade länkar