Gå direkt till innehåll
Atria har genomfört köpet av Gooh!
Atria har genomfört köpet av Gooh!

Pressmeddelande -

Atria har genomfört köpet av Gooh!

I slutet av februari tillkännagavs att Atria Sweden köper färdigmatsverksamheten Gooh! av Lantmännen Cerealia. Affären är nu godkänd av berörda myndigheter och har genomförts till fullo. Atria äger därmed hela aktiekapitalet i det nybildade bolaget Atria Gooh AB. Samtliga av de 65 anställda följer med i övergången till Atria.

– Det är mycket glädjande att affären nu är helt avslutad och vi ser fram emot att ta nästa steg och utveckla Gooh! tillsammans med medarbetarna i Järna. För oss är detta ett strategiskt och långsiktigt förvärv för att växa inom kategori färdigmat, säger Jarmo Lindholm, vd för Atria Sweden.

Lantmännen har ägt Gooh! sedan starten i början av 2000-talet och har sedan dess utvecklat Gooh! till ett välrenommerat varumärke med höga marknadsandelar. Idag serverar Gooh! ca 5 miljoner rätter årligen via försäljningsställen i hela Sverige.

– Vi sätter stort värde på det förtroende som Lantmännen byggt upp för varumärket Gooh! under åren och för kompetensen hos medarbetarna i Järna. Verksamheten passar perfekt hos Atria och vi ser stora möjligheter att nu ta ytterligare steg inom produktutveckling och erbjudande för den svenska marknaden framåt, fortsätter Jarmo Lindholm.


För mer information, vänligen kontakta:
Jarmo Lindholm, Executive Vice President, Atria Sweden AB, tel. +46 72 570 38 00

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 810 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 19 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.