Gå direkt till innehåll
Atria köper färdigrättsverksamheten Gooh
Atria köper färdigrättsverksamheten Gooh

Pressmeddelande -

Atria köper färdigrättsverksamheten Gooh

Atria Sweden AB köper hela aktiekapitalet i svenska färdigrättsverksamheten Gooh. Gooh ingår i Lantmännen Cerealia och tillverkningen sker i ett storkök i Järna söder om Stockholm.

Gooh är klar marknadsledare inom kategorin kylda färdigrätter i den svenska dagligvaruhandeln med en marknadsandel på cirka 25 procent. Distributionskanalerna är väl etablerade med försäljning i alla de stora dagligvarukedjorna samt via varuautomater i Sverige. Den årliga omsättningen är cirka 16 miljoner euro och företaget är lönsamt.

– Atrias mål är att vara det ledande livsmedelsföretaget i norra Europa. Goohs produktutbud kompletterar Atrias sortiment av färdigrätter och erbjuder nya möjligheter för konsumentinriktad produktutveckling för den svenska marknaden. Gooh är ett välkänt och respekterat varumärke i Sverige, säger Jarmo Lindholm, vd för Atria Sweden.

Tillverkningen av Goohs färdigrätter startade i början av 2000-talet i samarbete med Operakällaren i Stockholm. Målet var att ta fram högkvalitativa färdigrätter till dagligvaruhandeln.

– Gooh har under alla år drivit utvecklingen i kategorin kylda färdigrätter genom att fokusera på kvalitet och distribution. Vi har beslutat att avyttra verksamheten för att fokusera på vår kärnverksamhet vilket är att skapa värde från spannmålsvärdekedjan. I Atria Sweden ser vi en kompetent och långsiktig ägare med goda möjligheter att utveckla Gooh vidare, säger Thomas Isaksson, vd för Lantmännen Cerealia.

– Förvärvet passar perfekt med Atria Groups strategiska mål att expandera inom segmentet färdigmat och det förbättrar Atria Swedens möjligheter till lönsam tillväxt, säger Lindholm.

Affären är villkorad av godkännande från berörd myndighet innan den kan genomföras.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Jarmo Lindholm, Executive Vice President, Atria Sweden AB, tel. +46 72 570 38 00

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 810 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 19 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.