Gå direkt till innehåll
Atria Svenska Mästare i Chark SM

Pressmeddelande -

Atria Svenska Mästare i Chark SM

Livsmedelsföretaget Atria utsågs till Svenska Mästare i dubbel bemärkelse i Chark SM 2024. Mästerskapet gick till Lithells Oxbringa rimmad med sky sous-vide i Klass 4, Kokta helköttsprodukter och till Lithells Gammaldags Isterband i Klass 11, Isterband. Totalt sett fick Atria 13 guldmedaljer inom sju olika klasser för sin yppersta kvalitet.

- Vår rimmade oxbringa som vår produktutvecklare Sofia Stüffe tagit fram är en fantastisk produkt med en perfekt balans av sötma och sälta. Våra isterband som tillverkas i vår fabrik i Moheda är vi och har alltid varit, stolta över, de förtjänar att bli mästare igen (mästare 2018). Att Atria dessutom var den enda producenten som fick guld inom klass 4,kokta helköttsprodukter med totalt tre produkter och att vi allt som allt fick 13 guld inom sju olika klasser är otroligt kul, säger Hans Mathiason, Product & Packaging Development Manager på Atria.

Det här är Chark SM
Chark SM är charkuteribranschens största mötesplats som äger rum vartannat år och arrangeras av Kött och Charkuteriföretagen. Här utses de allra bästa svensktillverkade charkprodukterna inom 18 olika klasser. Vinnarna offentliggjordes under bankettmiddagen på Slagthuset i Malmö den 17 oktober.

Så går tävlingen till
Produkter av yppersta kvalitet belönas med guldmedalj och ut av dem utses även en Svensk Mästare. Produkter som fått poängavdrag vid bedömningen får silver- eller bronsmedalj och produkter som inte är av tillräckligt bra kvalitet får ingen medalj. Produkternas kvalitet och smak bedöms enligt tydliga kriterier och själva kvalitetsbedömningarna görs av en jury beståendes av ett 40-tal domare under två dagar. Nytt för i år är att bedömningarna genomförs i nära samarbete med Gastronomicenter på Högskolan i Kristianstad.

Atrias produkter med guldmedalj:

Klass 1, Falukorv, Lithells Falukorv 800 g

Klass 4, Kokta helköttsprodukter, Lithells Oxbringa rimmad med sky sous-vide (Svensk Mästare), Lithells Kamben BBQ och Lönnberga Kokt Skinka 105 g.

Klass 8, Milt kryddade korvar, Sibylla grillkorv med Västerbottenost 100 g

Klass 9, Starkt kryddade korvar, Sibylla Red Chili 110 g, Sibylla BBQ 110 g, Sibylla Chicken Chorizo 100 g, Sibylla Mango Chutney Chorizo 100g

Klass 11, Isterband, Lithells Gammaldags Isterband 330 g (Svensk Mästare)

Klass 12, Kallrökt torkad korv, Lönneberga Lindösalami Parmesan 1700g, Lönneberga Lindösalami Vitlök lufttorkad 1700g

Klass 14, Pastej och sylta, Arboga leverpastej 250 g

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Gooh!. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 870 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 19 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Gooh!. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.