Gå direkt till innehåll
Prisvärd husman är höstens vardagsräddare

Pressmeddelande -

Prisvärd husman är höstens vardagsräddare

Vardagen är här – och med den skola, jobb, träning, läxor och däremellan ska middagen handlas och lagas. Men bara lugn, Fredagskocken har tagit fram prisvärda och smaksäkra versioner av våra mest omtyckta vardagsrätter med Lithells husmansfavoriter! Alla under 100 kr/4 portioner, den mest prisvärda bara 7,50 kr/1 portion.

Att komma på vad vi ska äta är ofta den stora frågan. Sen ska vi ha tid att handla och laga maten. Och pengarna ska räcka. Många befinner sig i en tuffare ekonomisk situation till följd av osäkra tider och prishöjningar. I en Novus-undersökning beställd av Lithells uppger hela 7 av 10 att de har ändrat sina matvanor på grund av ökade matpriser.*

Blodpudding och falukorv – hjältar i vardagen
Det är svårt att slå klassiker som blodpudding och falukorv när man vill ha snabb, god och enkel mat som är prisvärd och går att variera i oändlighet. Fredagskocken Mattias Larsson har tagit fram sex inspirerande vardagsrecept med Lithells klassiska blodpudding och falukorv.

Blodpudding & rödbetssallad: rödbeta, fetaost och nötter på en bädd av gröna blad tar plats bredvid Lithells blodpudding. 75 kr/4 portioner.

Blodpuddingpanna: baconstekt kål och picklad rödlök serverad med Lithells blodpudding och en klick keso. 47,50 kr/4 personer.

Stjärnornas blodpudding: Lithells blodpudding med stjärnglans kombinerad med en färgglad kål- och äppelsallad och ett lent äppelmos. 30 kr/4 portioner.

Vår goda korvstroganoff: en godare stroganoff där Lithells falukorv får sällskap av rotsaker och röda linser. 75,50 kr/4 portioner.

Falukorvspizza: en ny fredagsfavorit, Lithells falukorvspizza. Snabbt, enkelt och väldigt gott. Dessutom lätt att laga tillsammans med hela familjen. 95 kr/4 portioner.

Falukorvsplåt: smidigt när allt lagas på samma plåt - Lithells falukorv och rotsaker med en härlig ostkräm. 81 kr/4 portioner.

Pris/4 portioner gäller inköp i dagligvaruhandeln augusti 2023 och är avrundad till närmsta 50-öring.

*Novus, Atria matpriser och kostvanor 2023-02-23. Undersökningen är genomförd via webb-intervjuer i Novus slumpmässigt rekryterade Sverigepanel, vilket garanterar representativa resultat gällande kön, region och ålder.

Om Lithells
Lithells är Sveriges äldsta korvvarumärke och Sveriges mest sålda varmkorv. Det startade 1907 med Oskar Lithells charkuteriverksamhet i Kumla, sedan dess har Lithells producerat korvar med omsorg och hantverk utmejslat över generationer. I dag omfattar sortimentet också blodpudding - den klassiska halvmåneformade favoriten sedan 1962, isterband och sylta. Trender kommer och går – men god husman består.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 870 medarbetare, sju produktionsanläggningar och en omsättning på ca 3,6 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 17 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 810 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.