Gå direkt till innehåll
 Nyhet för små och stora hushåll – nu kan alla skapa grillverk
Nyhet för små och stora hushåll – nu kan alla skapa grillverk

Pressmeddelande -

Lithells Klassisk Grillkorv i smart förpackning

Tidigare fanns ingen traditionell grillkorv i mindre förpackning, men nu lanseras Lithells Klassisk Grillkorv i en smart liten förpackning om 360g.
Den mindre förpackningen fyller verkligen en funktion för mindre hushåll, men även för större sällskap som vill ha en grillmåltid med variation, säger Irène Degerman, Brand Manager Lithells.

Lithells är Sveriges äldsta grillkorvsvarumärke. Nu lanseras Lithells Klassisk Grillkorv i en smart förpackning om 360g som svar på efterfrågan från både mindre hushåll och större sällskap där man vill ha variation. Det är en tjock och saftig grillkorv, klassisk alspånsrökt med mild smak av svartpeppar. Passar de flesta perfekt då den är smakrik men ändå mild.

Serveringstips – Lithells Grillverk
Inför korvsommaren 2023 har vi tagit fram lekfulla sätt att servera vårt grillsortiment. Perfekt för alla matglada och kreativa matlagare som nu kan skapa grillverk hemma vid grillen, säger Irène Degerman, Brand Manager Lithells.

Ett grillverk är något utöver det vanliga. Inte svår eller avancerad utan fantasifullt och kul. Grillade små korvkonstverk som sprider matglädje helt enkelt.

  • Korvspettsmenyn: spett med Lithells grillkorv, pommes, färsk chili och krämig chilimayo.
  • Korvcroissant: spett med Lithells grillkorv inlindad i frasig smördeg med grillade grönsaker.
  • Korvwrap: Lithells Hots, len potatismos, bostongurka & tomat i ett tunnbröd.
  • Korvfigur: en helt vanlig korv fast ändå inte, toppad med ketchup, senap och rostad lök.

Sortiment

  • Lithells Klassisk Grillkorv: alspånsrökt, saftig tjock grillkorv med mild smak av svartpeppar.
  • Lithells Barnens Grillkorv: kalasgod grillkorv, hög kötthalt och mild i smaken.
  • Lithells Hots: lägereldsklassiker som passar hela familjen. Mild i smaken och skinnfri.

Korvarna säljs på Ica, Coop, Willys och Hemköp. Cirkapris: Lithells Grillkorv 360g, 39 kr. Lithells Grillkorv 960g, 67-69 kr, Lithells Barnens Grillkorv 400g, 27-28 kr, Lithells Hots 400g 20-22 kr.

Om Lithells
Lithells är Sveriges äldsta korvvarumärke och Sveriges mest sålda varmkorv. Det startade 1907 med Oskar Lithells charkuteriverksamhet i Kumla och sedan dess har Lithells producerat korvar gjorda med omsorg och hantverk som utmejslats över generationer. Den svenska korvkulturen har en lång tradition och än i dag är hantverksstoltheten vår starkaste drivkraft. Trender kommer och går – men god husman består.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta:
Elin Persson Amazing Alice, tel: 073-083 94 57, e-post: elin@amazingalice.se

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 870 medarbetare, sju produktionsanläggningar och en omsättning på ca 3,6 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 17 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.