Gå direkt till innehåll
 NYHET! Tunna kycklingfiléer – naturell och chimichurri
NYHET! Tunna kycklingfiléer – naturell och chimichurri

Pressmeddelande -

Lönneberga lanserar tunna vardagsfavoriter

Vardagsmiddagen är räddad! Lönneberga lanserar tunna kycklingfiléer som är snabba och enkla att tillaga. Till de tunna filéerna används enbart den finaste övre halvan av bröstfilén, så de kan gå rakt i pannan utan att ansas. Välj mellan tunna kycklingfiléer och tunna kycklingfiléer Chimichurri.

Vardagsmiddagen är det vanligaste tillfället vi äter kyckling och 8 av 10 väljer då bröst- eller lårfilé.* Lönneberga fortsätter sin mission att fylla kycklingkylen med god, användbar och smakrik kyckling för alla tillfällen. Nu lanseras tunna bröstfiléer, naturella och smaksatta med chimichurri.

­ Till vardags är tiden ofta knapp och man söker prisvärda och praktiska lösningar på måltider som är lättlagade, går snabbt och uppskattas av hela familjen. Här kommer våra nya tunna kycklingfiléer in som en riktig vardagsräddare, säger Hanna Flybring, Brand Marketing Manager Lönneberga.

Kycklingnyheter

Den tunna filén görs av den absolut bästa delen av bröstfilén som delas horisontellt, topphalvan blir den nya tunna filén. Det är Lönneberga ensamma om, vanligtvis används hela bröstfilén. För konsument innebär det att kycklingen inte behöver ansas innan tillagning, och man får samtidigt en produkt som går snabbt att tillaga.

Lönneberga tunna filéer av kycklingbröst, Naturella

Naturell som du enkelt kryddar med dina favoritsmaker. 5 snabblagade filéer/540 g. Cirkapris: 97 kr.

Lönneberga tunna filéer av kycklingbröst, Chimichurri

Örtiga med lite härligt sting. 5 snabblagade filéer/560 g. Cirkapris: 99 kr.

Lönnebergas kyckling är alltid 100% svensk från egna gårdar i Blekinge. Tillverkas i den egna fabriken i Sköllersta. Märkta med Svenskt Fågels ”gula pippin”.

Enkla vardagsrecept

Fredagskocken Mattias Larsson har tagit fram två riktigt användbara recept med nyheterna. Ni vet sådana där recept som nästan sköter sig själva, är praktiska och okomplicerade, inte skapar högar av disk och är så goda att de snabbt kvalar in som hela familjens nya vardagsfavorit.

Snabblagad Chimichurrikyckling - rotsaker & annat gott på plåt vänds i srirachamayo och toppas med stekta tunna filéer färdigkryddade med chimichurri. Snabblagad kycklinggratäng - tunna filéer naturella, parmesancrème och purjolök tillagas i ugn och toppas med en tomatvinägrett vid servering. Recept bifogat.

För mer information kontakta:
Isabelle Iglesias Lindberg, Amazing Alice, tel: 072-723 23 45, epost: isabelle@amazingalice.se

* Källa: Atria Situationsbaserad segmentering 2021

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 870 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 19 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.