Gå direkt till innehåll
Färsk svensk färdigmarinerad kyckling redo för grillen
Färsk svensk färdigmarinerad kyckling redo för grillen

Pressmeddelande -

Sex smakrika kycklingnyheter i årets grillsortiment

Lönneberga utökar sitt populära färdigkryddade sortiment med hela sex kycklingnyheter för grillen. Flera användbara detaljer av svensk kyckling i aptitretande smaker av färska kryddor och örter. Dessutom bjuder smaksäkra Christin Kashou, Sveriges mästerkock 2021, på fem oemotståndliga kycklingrecept med sina favoriter ur sortimentet.

Från v16 är Lönnebergas hela grillsortiment av färsk, färdigmarinerad svensk kyckling i butik - redo att läggas på grillen. Nyheterna såklart, men också de populära kycklingspetten är tillbaks för grillsäsongen.

­– De färdigkryddade nyheterna lyfter sommarens grillning utan att krångla till det. Här finns något för alla och smakerna spänner från Asien och Italien till den mest klassiska kryddan av dem alla, grillkryddan. Det ska vara enkelt att samlas kring god mat, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager Lönneberga.

Nyheterna
Lönnebergas grillsortiment utökas med två färdigmarinerade bröstfiléer, lårfilé, innerfilé, vingetter & drumetter samt för första gången kycklingben. Precis som övrigt sortiment är de marinerade med färska örter och kryddor.

Bröstfilé är ohotat den mest populära kycklingdetaljen. Nu kommer Lönneberga Bröstfilé Gremolata med en smakrik italiensk marinad och Lönneberga Bröstfilé Dragon & Citron med härlig fräschör.

Innerfilén är möraste delen på kycklingen och stiger snabbt i popularitet. Nu lanseras Lönneberga Innerfilé Asiatisk BBQ med smak av ingefära, chili & honung. Snabba att tillaga och i perfekt storlek.

Lårfilén har mer smak och är mest förlåtande om du råkar grilla den för länge tack vare sin lite högre fetthalt. Nu lanseras Lönneberga Lårfilé Chipotle med smakfull hetta.

Kyckling med ben är riktigt härlig fingerfood från grillen, båda Lönneberga Vingetter & Drumetter och Lönneberga Kycklingben har fått smak av den omtyckta klassikern grillkrydda med paprika, örter och spiskummin.

Alla kycklingprodukter från Lönneberga är 100% svensk kyckling från Blekinge med omnejd, märkta med den ”gula pippin” från Svensk Fågel.

Bifogat: fullständigt grillsortiment från Lönneberga samt mästerkocken Christins fantastiska recept. Vad sägs om Gremolatakyckling Amore, Örtig citronkyckling, Asiatisk kycklingsallad, Sommarkyckling och Kycklingspett med sting.

För mer information och högupplösta bilder, kontakta:
Isabelle Iglesias Lindberg, Amazing Alice, tel: 072-723 23 45, epost: isabelle@amazingalice.se

Fullständigt grillsortiment Lönneberga 2023

Nyheter lanseras v16

Lönneberga Bröstfilé Dragon & Citron
Bröstfiléer i en fräsch marinad av dragon, citron, basilika, schalottenlök och tomatflingor.

4 filéer/650 g. Cirkapris: 134,70 kr/st.

Lönneberga Bröstfilé Gremolata
Bröstfiléer i en härlig italiensk marinad av basilika, persilja, citron, rosmarin och vitlök.

2 filéer/325 g. Cirkapris: 69,20 kr/st. Lanseras i ordinarie sortiment.

Lönneberga Innerfilé Asiatisk BBQ
Möra innerfiléer i mindre bitar med en härlig marinad smaksatt med ingefära, chili och honung.

450 g. Cirkapris: 84,50 kr/st.

Lönneberga Lårfilé Chipotle
Saftig, tunn lårfilé utan ben som ger snabb och jämn tillagning. Kryddad med smakrik chipotle.

5-6 bitar/800 g. Cirkapris: 128,10 kr/kg.

Lönneberga Vingetter & Drumetter Grillkrydda
Knapriga, möra kycklingvingar marinerade i svenskarnas favoritkrydda no1 – grillkrydda med paprika, örter och spiskummin.

1 000 g. Cirkapris: 54,60 kr/kg.

Lönneberga Kycklingben Grillkrydda
Klassiska kycklingben med mycket smak marinerade i svenskarnas favoritkrydda no1 – grillkrydda med paprika, örter och spiskummin.

1 000 g. Cirkapris: 64,50kr/kg.

Säsongsfavoriter åter i sortimentet för den väntande grillsäsongen

Lönneberga Kycklingspett Jalapeño & Vitlök
Populära kycklingspett i en oemotståndlig kryddning, med precis lagom sting från jalapeño & vitlök.

Den bäst säljande kycklingnyheten i butik 2022.*

4 spett/480 g. Av kycklingbröstfilé.

Lönneberga Kycklingspett Chili & Ingefära
Riktigt saftigt och mört med en spännande smakbild.

4 spett/480 g. Av kycklinglårfilé.

Lönneberga Kycklingspett Paprika & örter
Finstämd och smakrik kryddning.

Den bäst säljande råa kycklingprodukten under 1 kg i butik 2022.*

4 spett/480 g. Av kycklingbröstfilé.

*Nielsen data. Värde Nyheter Färsk kyckling.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har ca 870 medarbetare, sju produktionsanläggningar och en omsättning på ca 3,6 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 17 Mrd SEK.

Kontakter

Malin Westling

Malin Westling

Presskontakt Communications Manager Atria Sweden +46 (0)73 332 31 26

Relaterat innehåll

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Arbogapastej. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.