Gå direkt till innehåll

Ämnen: Industri, tillverkning

  • Inspiration nr 1 2025

    Årets första nummer av Inspiration är här. Ta del av nya klimatkloka recept, produktnyheter och läs om hur Atria jobbar för att skapa ett hållbart produktutbud.

  • Gott och hållbart, går det?

    Mat ska vara gott, men också hållbart. Hur får man till det? Det är en ständig utmaning som inte bara är upp till produktutveckling och innovation att lösa, utan även upp till konsumenterna. Hasse Mathiason är Product & Packing Development Manager på Atria och berättar mer om möjligheterna och utmaningarna:

  • Ridderheims byter design på hela sortimentet

    Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor i ny färgsprakande design tagit plats ute i butikshyllorna. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya lekfulla designen, ytterligare ett steg i varumärkets kontinuerliga arbete att modernisera sitt sortiment.

  • Atria erbjuder anställda gratis mensskydd

    Livsmedelsföretaget Atria har inlett ett samarbete med RedLocker för att erbjuda gratis mensskydd till anställda i sina sju svenska fabriker. Genom samarbetet bidrar Atria dessutom till gratis mensskydd för unga tjejer i skolor och idrottsföreningar runt om i Sverige.

  • Atrias produktutbud: Från blodpudding till linsfärs

    Vad är ett hållbart produktutbud och hur hållbart är vårt egentligen? Ann-Sofie Malmgren är produktchef på vår affärsenhet Out of Home som jobbar mot bland annat offentligt kök. Hon berättar om bredden i vårt sortiment och hur vi som leverantör kan hjälpa våra kunder att minska sitt klimatavtryck utan att behöva tumma på smaken eller betala mer:

  • Hur skapar vi klimatsmarta pålägg?

    Maria Lundmark är produktutvecklare på Atria inom kategorin pålägg. Men vad har hänt de senaste åren inom kategorin och hur ska vi jobba för ett mer hållbart produktutbud? Maria berättar om framgångarna, utmaningarna och förhoppningarna:

  • Nyhet: Gooh! Kyckling Curry – med krämig sås och ris

    Gooh! presenterar stolt sitt senaste tillskott i produktlinjen: Kyckling Curry. Gooh! Kyckling Curry med krämig sås och ris är tillagad på färsk svensk kyckling tillsammans med en sås på färsk svensk grädde, färsk svensk crème fraiche, kycklingfond och en lite hetare gul curry. Resultatet? En smakrik Gooh! nyhet tillagad med omsorg.

  • Ridderheims lanserar nio charkprodukter

    Bellissimo! Ridderheims breddar sitt populära plockmatsortiment med riktigt god, italiensk chark. Faktiskt lanserar de hela nio tunt skivade, charkprodukter med smak & kvalitet från delidisken, så alla kan hitta sin favorit att plocka fram…

  • Nyhet: Smakrik Ministeak med skinn för extra goda måltider

    Nu lanseras Lönneberga Kyckling Ministeak, en smakrik saftig lårfilé med skinn. Just lårfilé med skinn efterfrågas i allt större utsträckning av matintresserade konsumenter som söker kycklingdetaljer med smak och karaktär, och är sedan länge många kockars favoritdetalj.

  • Vad hände sen? Rasmus Sunesson berättar om vår uppfödning

    Hösten 2022 berättade Rasmus Sunesson, arbetsledare för vår uppfödning i Sölvesborg, om hur vi tar hand om våra kycklingar. En del av arbetet för att få ännu bättre koll på kycklingarnas tillvaro var investeringen i en stalldator som bland annat kontrollerar tillförsel av vatten och foder, samt värme och ventilation. Nu berättar Rasmus hur det gått:

  • Karin Atterfors ny Senior Vice President hos Atria

    Karin Atterfors har tillträtt som Senior Vice President för Marketing, Product Development & Innovation hos Atria Sweden. Karin, som närmast kommer från Swedish Match, tillträdde den nya rollen 5 juni.

  • Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

    Atria som är ett av norra Europas största livsmedelsföretag har tecknat donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska matsvinnet vid sina sju svenska fabriker, samtidigt som de stödjer Matmissionens arbete för människor i ekonomisk utsatthet. I veckan gick den första leveransen med tio pallar varmkorv från Atrias centrallager i Sköllersta.

  • 6 härligt smakrika mackor av Louise Johansson

    Pålägg gör livet godare och mackorna matigare. Louise Johansson har skapat mackor som inte går av för hackor med sina favoritpålägg från Lönneberga. Det är matiga middagsmackor, bjussiga mackor och mackornas macka – en riktigt härlig smörgåstårta.

  • Atria har genomfört köpet av Gooh!

    I slutet av februari tillkännagavs att Atria Sweden köper färdigmatsverksamheten Gooh! av Lantmännen Cerealia. Affären är nu godkänd av berörda myndigheter och har genomförts till fullo. Atria äger därmed hela aktiekapitalet i det nybildade bolaget Atria Gooh AB. Samtliga av de 65 anställda följer med i övergången till Atria.

  • Inspiration nr 2 2024

    I det senaste numret av Inspiration fokuserar vi på burgare - alltid lika aktuellt! Hitta vilken burgare som passar din verksamhet bäst i "Meet out meat" och läs trendspaningen "Från burgardöd till burgarglöd". Trevlig läsning!

Visa mer