Lithells, Lönneberga och Sibylla på Korvfestivalen i Stockholm
Den 10 – 12 mars är det dags för Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. För första gången någonsin ställer tre av Atrias starka varumärken ut: Lithells, Lönneberga och Sibylla.
Den 10 – 12 mars är det dags för Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. För första gången någonsin ställer tre av Atrias starka varumärken ut: Lithells, Lönneberga och Sibylla.
Atrias mål för minskade utsläpp har officiellt godkänts av initiativet Science Based Targets (SBTi). Målen baseras på Parisavtalet och syftet är att globalt begränsa uppvärmningen av jorden till 1,5 grader.
På temat gränslöst gott tar vi med dig på en smakresa runt jorden. Gemenskap och matglädje är ledord för vårt samarbete kring receptskapande och inspirationsmatlagning. Efter en tidigare uppskattad receptbroschyr kommer här en uppföljare med 16 klimatberäknade recept som vi hoppas kan inspirera till nya rätter och kombinationer att servera, i såväl offentligt som privat miljö.
Jonas Sillén är energiingenjör på Atria Sweden och håller samman Atrias energiarbete. Han följer vår energiförbrukning på månadsbasis och jobbar med våra långsiktiga energimål om att minska vår energiförbrukning och bli fossilfria. Han berättar om arbetet och hur omstruktureringen med investeringen i ett nytt logistikcenter i Sköllersta kan bidra:
Juha Gröhn, Atria's long-time CEO, will retire on 31 May 2023. The Board of Directors of Atria Plc has appointed M.Sc. (Econ.), MBA Kai Gyllström as the new CEO of Atria Group as of June 1, 2023. Juha Gröhn will continue as CEO until his retirement. Kai Gyllström's CV and photo can be found in the attachment of this release
”Våra transportflöden centraliseras och med placering i Sköllersta får vi ett optimalt läge som ger färre stopp och körda kilometrar; färre leveranspunkter för både färskt och fryst. Det gör vårt miljöavtryck betydligt mindre.” Linda Munters berättar om hur en optimerad logistikprocess påverkar vårt hållbarhetsarbete.
”Om vi alla tänker på att stänga en dörr till ett kylrum ordentligt, inte låta en maskin stå på i onödan och vrida av en kran som står och droppar − så kommer det göra skillnad.” Markus Axgran är produktionschef i Sköllersta. Han berättar om hur de jobbar med energieffektivitet i produktionen.
”Som ett företag måste vi bidra och minska vår påverkan på miljön, men vi måste också minska våra kostnader. Vi är i en särskild situation där el kan bli, och redan är en bristvara.” Carsten Jörgensen, vår kvalitets- och miljöchef berättar om det långsiktiga arbetet för ett energieffektivt Atria
Rasmus Sunesson är Teamleader för vår kycklinguppfödning. Huvudfokus är alltid att säkerställa att kycklingarna mår bra i stallarna, till exempel att det är rätt temperatur, belysning, att de får i sig tillräckligt med vatten och foder. Faktorer som i sin tur som påverkar vår vatten- och energiförbrukning och är en viktig del av vår resa i att bli energieffektiva, Rasmus berättar mer:
Det folkkära varumärket Sibylla fyller i år 90 år, vad passar då inte bättre än att fira det lite extra med alla glada korvälskare på korvfestivalen i Göteborg. Festivalen äger rum den 4 – 6 november i Eriksbergshallen och Sibylla kommer både servera sin klassiska kokkorv och spännande nyheter.
Livsmedelsföretaget Atria belönades med guldmedalj för tio produkter från Lithells, Lönneberga och Sibylla när Chark-SM gick av stapeln i Göteborg igår.
Varumärket Sibylla firar 90-årsjubileum den 20 oktober. Redan år 1932 lanserades Sibylla-korven som en hyllning till prinsessan med samma namn och numera serveras över 150 miljoner Sibylla-portioner varje år. Idag är varumärket också väletablerat internationellt och finns på åtta marknader.