Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Rasmus Sunesson, Teamleader Kycklinguppfödning

Vad hände sen? Rasmus Sunesson berättar om vår uppfödning

Hösten 2022 berättade Rasmus Sunesson, arbetsledare för vår uppfödning i Sölvesborg, om hur vi tar hand om våra kycklingar. En del av arbetet för att få ännu bättre koll på kycklingarnas tillvaro var investeringen i en stalldator som bland annat kontrollerar tillförsel av vatten och foder, samt värme och ventilation. Nu berättar Rasmus hur det gått:

Maria Skoglund, Regulatory Affairs Officer, Atria

Lagstiftning och märkning för en god konsumentnytta

Maria Skoglund är Regulatory Affairs Officer på Atria och jobbar med lagstiftning och märkning. Hon berättar om hur lagstiftning och märkning driver arbetet framåt för en god konsumentnytta och hur vi på Atria tar ansvar för att erbjuda säkra, goda och näringsriktiga produkter.

Framåt för en hållbar livsmedelsbransch

Framåt för en hållbar livsmedelsbransch

Lotta Elmér är Regulatory Affairs Manager på Atria och ansvarar för att vi följer aktuell lagstiftning och har korrekt märkning. Hon berättar hur viktigt det är att vi livsmedelsproducenter kopplas in tidigt i framtagningen av ny lagstiftning och om hur hållbarhet tar allt större plats i branschen.

Sebastian Madsen, KAM på Foodservice, kan finskt kött.

Vad vet du om finskt kött?

Sebastian Madsen, är Key Account Manager på vår Foodservice-verksamhet och har bland annat kategoriansvar för vårt finska kött – Pure Rare. Han berättar om varför det är det självklara alternativet till svenskt kött.

Sandra Ekström, HR-chef, Atria Sweden

Säkerheten först – men hur?

En produktionsmiljö är tuff, det kan vara högljutt, tunga lyft och finnas flera säkerhetsrisker. Sandra Ekström, HR-chef berättar hur vi jobbar för att skapa en trivsam och säker arbetsmiljö – och om utmaningarna vi möter.

Rasmus Sunesson

”Jag är stolt över hur vi tar hand om våra kycklingar”

Rasmus Sunesson är Teamleader för vår uppfödning i Sölvesborg där djuromsorgen är en självklar del av arbetet. Han berättar om hur vi tar hand om våra kycklingar, vilka utmaningar som finns och hur djuromsorgen utvecklats.

Mikael Nilsson

”Vi får aldrig sitta lugnt i båten”

Mikael ”Micke” Nilsson är planeringsansvarig för vår primärproduktion och är med under kycklingens hela liv, från kläckning till slakt. Han berättar om vårt djuromsorgsarbete, hur det förändrats och vilka utmaningar vi möter idag.

Carsten Jörgensen, kvalitets- och miljöchef, Atria Sweden

”Vi har en bra djuromsorg”

Carsten Jörgensen är kvalitets- och miljöchef på Atria Sweden och har det övergripande ansvaret för våra kvalitets- och miljöfrågor. Däribland livsmedelssäkerhet, biosäkerhet och djuromsorg. Han berättar hur vi säkerställer en god djuromsorg.

Maria Adolfsson, Projektledare Foodservice

"Minst tio punkter med krav som rör förpackningsutveckling"

Maria är projektledare inom Foodservice och har nära kontakt med våra grossist- och restaurangkunder i framtagningen av nya produkter. Hon berättar om hur hållbarhet är en del av hennes arbete och i dialog med kund. Hur ser behoven ut och vilka utmaningar står vi inför?

Jonas Sillén, Energiingenjör Atria

Vägen till att bli helt fossilfria

Jonas Sillén är energiingenjör på Atria Sweden och håller samman Atrias energiarbete. Han följer vår energiförbrukning på månadsbasis och jobbar med våra långsiktiga energimål om att minska vår energiförbrukning och bli fossilfria. Han berättar om arbetet och hur omstruktureringen med investeringen i ett nytt logistikcenter i Sköllersta kan bidra:

Linda Munters, Customer Supply & Logistics Manager

Sustainability by Atria People: Linda Munters

”Våra transportflöden centraliseras och med placering i Sköllersta får vi ett optimalt läge som ger färre stopp och körda kilometrar; färre leveranspunkter för både färskt och fryst. Det gör vårt miljöavtryck betydligt mindre.” Linda Munters berättar om hur en optimerad logistikprocess påverkar vårt hållbarhetsarbete.

Visa mer

Good Food Better Mood

Atria Sweden är ett av norra Europas ledande matföretag med välkända varumärken som Lönneberga, Sibylla, Ridderheims, Lithells och Gooh!. Vi tror på ”Good food - better mood”. För oss innefattar detta hela livsmedelskedjan – från primärproduktion till konsumentens bord. Atria Sweden har drygt 800 medarbetare, sex produktionsanläggningar och en omsättning på ca 4 Mrd SEK. Företaget ingår i den börsnoterade finska koncernen Atria Group med 3 700 anställda och en omsättning på ca 1,7 Mrd EUR.